La Federación de Comunidades de Regantes de la Comunidad Valenciana (Fecoreva) se ve en la obligación de publicar el presente comunicado para manifestar la necesidad existente de priorizar el vertido a la red eléctrica de los excedentes fotovoltaicos generados en las instalaciones de las comunidades de regantes.
En primer lugar hay que destacar que resulta inaceptable que se pretenda construir grandes parques eléctricos en terrenos y superficies de regadío donde existen obras de modernización y todavía quedan amortizaciones de varios años.
Y en segundo lugar, se debe tener en cuenta que las comunidades de regantes y las instalaciones de grandes consumidores (naves, pozos, industrias…) pueden abastecer gran parte de las necesidades de energías renovables. Para hacerlo posible, dos de los caminos viables son el uso de placas fotovoltaicas flotantes sobre las balsas de riego, canales y pantanos (las cuales no generan impacto ambiental) y la implantación de energía agrovoltaica junto a los diferentes cultivos.
De este modo, el abanico de posibilidades expuesto pone de manifiesto que se deberían priorizar estas instalaciones frente a los grandes parques fotovoltaicos y así permitir a los regantes (y a otros grandes consumidores) verter sus excedentes energéticos a la red eléctrica utilizando las infraestructuras ya existentes.
Por ello, Fecoreva ruega a las administraciones y autoridades pertinentes que tomen cartas en el asunto y pongan en marcha medidas que resulten efectivas para priorizar esta necesidad y hacer posible el vertido a la red actual de los sobrantes fotovoltaicos generados en las instalaciones de las comunidades de regantes.
——————————————————————————————————————————————————————————————
La Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana (Fecoreva) es veu en l’obligació de publicar el present comunicat per a manifestar la necessitat existent de prioritzar l’abocament a la xarxa elèctrica dels excedents fotovoltaics generats en les instal·lacions de les comunitats de regants.
En primer lloc cal destacar que resulta inacceptable que es pretengui construir grans parcs elèctrics en terrenys i superfícies de regadiu on existeixen obres de modernització i encara queden amortitzacions de diversos anys.
I en segon lloc, s’ha de tenir en compte que les comunitats de regants i les instal·lacions de grans consumidors (naus, pous, indústries…) poden proveir gran part de les necessitats d’energies renovables. Per a fer-ho possible, dos dels camins viables són l’ús de plaques fotovoltaiques flotants sobre les basses de reg, canals i pantans (les quals no generen impacte ambiental) i la implantació d’energia agrovoltaica al costat dels diferents cultius.
D’aquesta manera, el ventall de possibilitats exposat posa de manifest que s’haurien de prioritzar aquestes instal·lacions enfront dels grans parcs fotovoltaics i així permetre als regants (i a altres grans consumidors) abocar els seus excedents energètics a la xarxa elèctrica utilitzant les infraestructures ja existents.
Per això, Fecoreva prega a les administracions i autoritats pertinents que prenguin cartes en l’assumpte i posin en marxa mesures que resultin efectives per a prioritzar aquesta necessitat i fer possible l’abocament a la xarxa actual dels sobrants fotovoltaics generats en les instal·lacions de les comunitats de regants.
Comentarios recientes
Me parece importante que tengan en cuenta a todas las comunidades de regantes de la Federación y en esta nueva etapa se pudiera dar respuestas […]
[…] FECOREVA […]
[…] Més informació en aquest enllaç. […]